Ik wil weer iets doen. Hoe kan RIBW AVV mij helpen?

Actief deelnemen aan de samenleving geeft zelfvertrouwen en is goed voor uw herstel. Maar soms is het lastig om te bedenken wat u precies wilt gaan doen en hoe u dat gaat bereiken. Bij RIBW AVV ondersteunen we daarbij. Wij stimuleren onze cliënten om mee te doen op een manier die bij hen past: van het leggen van nieuwe sociale contacten, het deelnemen aan activiteiten tot het vinden van vrijwilligerswerk of een betaalde baan. 

Gemakkelijk in contact komen met anderen

Ieder mens heeft behoefte aan sociale contacten. Daarom ondersteunen we u bij het herstellen van uw relaties met familie en vrienden. Daarnaast organiseren we regelmatig activiteiten om sociale contacten met anderen te stimuleren. In elke regio zijn er bovendien inloopmogelijkheden waar u gemakkelijk in contact komt met anderen.

Deelnemen aan activiteiten in de wijk

Participatie is een vast onderdeel binnen uw begeleiding. Daarom streven we ernaar om activiteiten, organisaties  en voorzieningen voor u toegankelijk te maken, zodat u er gebruik van kunt maken. 

Weer aan het werk

Werken is een belangrijke factor voor herstel. Het is een mooie manier om uw eigenwaarde te vergroten en om uw ambities en talenten te ontwikkelen. Bovendien leert u nieuwe mensen kennen en heeft u weer iets om met anderen over te praten. Om u te ondersteunen bij het vinden van (betaald) werk dat bij u past, kunt u deelnemen aan een leerwerktraject. Deze trajecten ontwikkelen en organiseren we samen met andere partijen, uit bijvoorbeeld het onderwijs en bedrijfsleven. Om cliënten aan werk of een opleiding te helpen, maken wij gebruik van de methode IPS, dit staat voor Individuele Plaatsing en Steun.