Uw herstel staat centraal met ZO

Bij RIBW AVV werkt u stap voor stap aan uw herstel. Herstel  betekent niet altijd beter worden. Het gaat erom dat u uw kwetsbaarheden accepteert en er zo goed mogelijk mee leert omgaan. Dankzij de herstelgerichte aanpak, gebaseerd op de visie van Zelf & Ontwikkeling (ZO) van RIBW AVV, ontdekt u uw eigen krachten, talenten en mogelijkheden en leert u hoe u deze inzet voor uw eigen herstel.

Zijn wie je bent

‘Zijn wie je bent’ is wat ieder mens wil. Bij RIBW AVV kunt u de ondersteuning krijgen om het leven te leiden dat u graag wilt. U bepaalt samen met uw persoonlijk begeleider wat u wilt bereiken  en wat er mogelijk is. U neemt zelf de verantwoordelijkheid om uw doelen waar te maken en bepaalt zelf het tempo waarin dat gebeurt: u hebt de regie. Hierdoor groeit uw zelfvertrouwen en krijgt u weer zin in het leven. Uw persoonlijk begeleider ondersteunt u hierbij. Samen werkt u aan uw herstel.

Empowerment: inzetten van uw eigen kracht

In de ondersteuning die u krijgt, staan uw wensen, talenten en kracht voorop, niet uw diagnose. ‘Empowerment’ vormt hierbij het sleutelwoord. Empowerment staat voor het ontdekken, ontwikkelen en inzetten van uw eigen kracht. U weet immers het beste wat u precies nodig hebt en wanneer. Dat vergroot de kans op een succesvol herstel.

Herstelondersteunende zorg als onderdeel van de begeleiding

RIBW AVV geeft op verschillende manieren invulling aan herstelondersteunende zorg: