Ervaringsdeskundigen

Ervaringsdeskundigen weten als geen ander wat het betekent om cliënt te zijn. Daarom kunnen juist zij u vaak goed helpen. Ze kunnen u adviseren, steunen en motiveren. Bovendien zijn ze voor veel cliënten een grote bron van hoop en inspiratie. Ervaring werkt!

Het uitwisselen van ervaringen

Ervaringsdeskundigen spelen een steeds grotere rol binnen RIBW AVV. In elke regio werken ervaringsdeskundige medewerkers. Zij kennen en herkennen uw situatie en kunnen u vanuit hun eigen ervaringen ondersteunen in het vinden van manieren om met situaties om te gaan.  Ze kennen strategieën om met kwetsbaarheden om te gaan en delen die graag met u en hun collega’s. Bovendien kunnen ze een schakel zijn tussen u en andere vormen van zorg en welzijn. Ze zijn een inspiratiebron en laten u zien dat er hoop is voor de toekomst.

Zelf ook ervaringsdeskundige worden?

Voor sommige cliënten is het mogelijk om ook ervaringsdeskundige te worden. Hiervoor is het nodig om een opleiding te volgen. Na de opleiding kunt u solliciteren naar een baan als professioneel ervaringsdeskundige. Wilt u uw ervaring delen met andere cliënten op een laagdrempelige manier? Word dan een maatje. Uw begeleider kan u advies geven of verwijzen naar de ZO-ambassadeur in uw regio.