Wat biedt RIBW AVV?

Bij RIBW AVV leer je zelfstandig je huishouden doen, geldzaken regelen, nieuwe vrienden maken en met anderen omgaan. Daarnaast is het belangrijk dat je ook leert rekening houden met je eigen mogelijkheden en gevoeligheden. Hiervoor kun je bij RIBW AVV allerlei trainingen volgen. Met je persoonlijk begeleider overleg je of die iets voor jou zijn.

Trainingen

Je kunt bij ons verschillende (groeps)trainingen volgen. Bijvoorbeeld over gezond eten, sociale media, vriendschap, zelfwaardering en seksualiteit. Je kunt een training (of een deel ervan) ook individueel krijgen, als dat beter is voor jou. Je overlegt met je persoonlijk begeleider wat goed is voor jou.

Ook kan het zijn dat het even wat minder goed met je gaat. Wat extra begeleiding kan er dan voor zorgen dat je je weer beter voelt. Bijvoorbeeld door een van onderstaande trainingen te volgen.

  • Training “Nee zeggen”: je leert hoe je op een goede manier “nee” kunt zeggen. Zodat je geen dingen doet die je niet wilt of die niet goed voor je zijn.
  • Psycho-educatie (“Ik ben speciaal”): als je een stoornis in het autismespectrum hebt, leer je in deze training wie je bent, wat je al kunt en wat autisme voor je betekent.
  • Training “Feedbekken”: vind je iets niet prettig aan een ander? Dan is het een kunst om dat op een goede manier te zeggen. In deze training leer je hoe je iemand op een respectvolle manier kunt aanspreken.
  • Training “Proud to be me”: je leert jezelf op een positieve en realistische manier waarderen.

Samenwerken met jouw andere behandelaars

Kom je wonen in een beschermende woonvorm van RIBW AVV en krijg je nog behandeling van bijvoorbeeld Karakter, Pro Persona of het Dr. Leo Kannerhuis? Dan werken we samen met die instelling en kijken we hoe jouw behandeling en de specialistische begeleiding van RIBW AVV elkaar zo goed mogelijk aanvullen en versterken.