Belangenbehartiging

Bij RIBW AVV kun je rekenen op uitstekende begeleiding. Binnen en buiten RIBW AVV zijn er verschillende onafhankelijke personen en organisaties die voor jouw belangen opkomen. Hoe je over de ondersteuning denkt, is heel belangrijk voor ons.

Cliëntenconsulent

Je belangrijkste contactpersoon is je persoonlijk begeleider. Zijn er dingen die je niet met je begeleider of de regiomanager wilt of kunt bespreken, dan kun je terecht bij de cliëntenconsulent. De cliëntenconsulent kan onder andere ondersteunen bij een klachtenprocedure en is bereikbaar op telefoonnummer (026) 442 42 36.

Familievertrouwenspersoon

Voor je familie is er de familievertrouwenspersoon van RIBW AVV. Die is bereikbaar via het centrale telefoonnummer van RIBW AVV: (026) 442 42 36. Familieleden die extra steun of informatie zoeken, kunnen terecht bij landelijke familieorganisaties als stichting Labyrint-In Perspectief, Balans, Ypsilon, Goed Vertegenwoordigd, Nederlandse Vereniging voor Autisme en de VMDB.

Andere manieren van belangenbehartiging

RIBW AVV kent nog meer manieren van belangenbehartiging. Bijvoorbeeld in de cliëntenraad, de Regionale Adviesraden (RAR’s) en het cliënttevredenheidsonderzoek dat we elke drie jaar uitvoeren. Meer weten? Lees de pagina Belangenbehartiging op ons websitedeel voor volwassenen.

 

 

 


Cliëntconsulent Marianne van der Heijden:

'Ik ben vertrouwenspersoon, bruggenbouwer, en praatpaal voor alle cliënten van RIBW AVV'