Vrijwilligers

Verrijk je leven, word vrijwilliger

Wil je iets zinvols doen in je vrije tijd? Als vrijwilliger bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei kun je veel betekenen voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Je bent voor hen een steun en toeverlaat. Maar ook goed gezelschap of een welkome hulp bij alledaagse zaken.

Als vrijwilliger vergroot je het sociale netwerk van de cliënt en help je hem of haar weer mee te doen in de maatschappij. Met een klein gebaar of wandeling kun jij het verschil maken.

Steentje bijdragen
Samen naar de markt gaan, de voorzieningen in de wijk leren kennen, wandelen, spelletjes spelen of sporten. Er zijn tal van activiteiten waarmee jij nét dat beetje extra kunt betekenen voor cliënten. Wil je graag een steentje bijdragen en een ander helpen de regie over zijn leven weer terug te nemen? Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste en gedreven vrijwilligers.

Wie ben jij?

  • Je hebt een warm hart
  • Je kan goed luisteren naar mensen
  • Je hebt doorzettingsvermogen
  • Je zoekt naar zingeving en haalt er voldoening uit om er voor iemand te zijn. 

Beschik je over deze eigenschappen? Dan maken we graag kennis met je. We vragen je ook om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij zetten een digitale aanvraag voor je klaar en de VOG regel je daarna gemakkelijk zelf online met je DigiD. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Wat wil jij ?
We laten iedereen graag doen waar hij goed in is. Dat geldt ook voor jou. Daarom horen we graag wat je zelf wilt en welke kwaliteiten je wilt inzetten. Jij bepaalt zelf hoeveel tijd je wilt werken als vrijwilliger. Dat kan al vanaf 1 uur per week tot een paar dagen per maand. In een kennismakingsgesprek verkennen we jouw motivatie, wensen en interesses en kijken we waar jij het beste tot je recht komt.

Wat krijg je ervoor terug?
Als vrijwilliger geef je niet alleen, maar krijg je ook veel terug. Je verbreedt je horizon, vult je cv aan en ontmoet nieuwe mensen. Veel vrijwilligers ervaren het werk met cliënten als een verrijking van hun leven. Het biedt je mooie ontmoetingen en onvergetelijke ervaringen.

Je mag rekenen op:

  • veel waardering, ook in de vorm van attenties
  • vaste contactpersoon en goede begeleiding
  • ruimte om jouw kwaliteiten en talenten verder te ontwikkelen
  • trainingen over bijvoorbeeld herstelondersteunend werken
  • reiskostenvergoeding

Enthousiast?
Verbreed je horizon, vul je cv aan en ontmoet nieuwe mensen. Ontdek wat jij kunt betekenen! Kijk bij onze vacatures of vul hieronder je contactgegevens in. 

 

Naar de vacatures