Stages

Stage lopen bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei? Goed idee!

Jij hebt enige tijd geleden besloten om een opleiding in de zorg te gaan doen en dat is een hele goede keuze geweest! Tuurlijk, de flexibiliteit is fijn en de kans dat je na je opleiding direct aan de bak kan is groot. Maar belangrijker nog: Je betekent iets voor een ander. 

De afgelopen twee schooljaren heb je al veel geleerd en wellicht ook al praktijkervaring opgedaan. Maar nu komt die derdejaarsstage dan eindelijk in zicht: een spannend moment! Want hoe weet je welke doelgroep bij jou past en of je wel de juiste keuze maakt? Hopelijk helpt de informatie op deze pagina je om hierin een keuze te maken.

Wie zijn wij eigenlijk?
Bij RIBW AVV begeleiden we jongeren, jongvolwassenen en volwassenen met een psychiatrische aandoening of ernstige psychosociale problemen. Bij wonen, werken en leven. Het kan zijn dat deze cliënten op één van onze locaties wonen. Dit kan een grotere woonvorm zijn waar 6 tot 12 cliënten een woonplek hebben (bijvoorbeeld onze locatie aan de IJssellaan of Huize Kohlman) of een kleinschalige woonvorm. Daarnaast begeleiden we ook cliënten die thuis wonen. Dit noemen we ambulante begeleiding. Ons werkgebied bestaat uit Arnhem, Westervoort/Duiven, Ede, Wageningen, Wolfheze, Rheden/Dieren, Velp en Overbetuwe/Lingewaard.

Wij vinden het belangrijk dat cliënten zelf tools ontwikkelen om regie te kunnen voeren over hun leven en dat zij daardoor, op de door hen gewenste wijze, mee kunnen doen in de samenleving. Ons motto is dan ook: ‘Samen op op weg naar meer levensgeluk.'

En wat ga je dan doen?
Als stagiaire bij RIBW AVV ondersteun je de cliënt bij zijn of haar herstelproces. De cliënt bepaalt met zijn of haar begeleider welke doelen hij of zij wil bereiken. Samen maken ze een plan hoe deze doelen gerealiseerd kunnen worden. Dit noemen we het begeleidingsplan. Afhankelijk van de fase van je stage begeleid je de cliënt bij het werken aan deze doelen of ben je betrokken bij het opstellen van het begeleidingsplan. 

Wanneer kun je stage bij ons lopen?
Wij bieden derdejaarsstages aan voor hbo-studenten van Social Work (voorheen MWD en SPH). Af en toe hebben we een stageplek voor studenten van de opleiding Toegepaste psychologie en Sportkunde. Daarnaast bieden wij derdejaarsstages voor mbo-studenten van de opleiding Maatschappelijke Zorg niveau 4. Wij zijn erkend als stagebedrijf voor mbo niveau 4 studierichtingen ‘Specifieke doelgroepen’ en ‘Agogisch medewerker GGZ’. We bieden stages van september tot en met juni en van februari tot en met november.

Wat kan je verwachten van een stage bij RIBW AVV?
Tijdens je stageperiode krijg je begeleiding van een stagebegeleider en ben je onderdeel van het team. Samen met medewerkers uit jouw team begeleid je cliënten bij het werken aan doelen. Hierbij staan jouw eigen leerdoelen centraal. Je krijgt veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Daarnaast krijg je een stagevergoeding naar rato ter hoogte van € 323,- (op basis van 36 uur).

Geïnteresseerd?
Op onze vacaturepagina vind je openstaande stages. Je kunt ook rechtstreeks contact met ons opnemen. 

Britt Bakker

"Door mijn stage heb ik mijn grote passie gevonden"

Lees hier het verhaal van Britt