Proef de sfeer

Els (66) heeft het altijd al fijn gevonden om betrokkenheid en ondersteuning te bieden aan anderen. Niet gek dus, dat ze vrijwilliger is bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei. Haar rol als fietsmaatje bracht haar in het leven van de 69-jarige Herman, waarbij ze ontdekte dat gedeelde passies de mooiste gesprekken opleveren.

Muzikant
Wanneer Els en Herman samen op de fiets springen, deelt Herman graag verhalen over vroeger. Hoewel hij zich niet alles meer even scherp herinnert, zijn de herinneringen aan zijn muzikale verleden springlevend. Els: “Hij is muzikant geweest en heeft altijd muzikanten begeleid. Vele instrumenten passeerden de revue, waaronder de gitaar. Ik vind het mooi om te zien hoe Herman opbloeit als hij hierover vertelt.”

Regelmaat
Sinds tweeënhalf jaar gaan Els en Herman wekelijks samen op pad. De twee kennen elkaar inmiddels dan ook goed. “Elke woensdag verzin ik een nieuwe fietsroute door de omgeving van Westervoort” vertelt Els. “Hermans enthousiasme werkt aanstekelijk en we genieten dan ook écht van het moment. Bovendien leer ik de omgeving ook op een andere manier kennen!”

Bijdrage aan geluk
Jarenlang wijdde Els haar inzet aan haar gezin. Nu ze een rustigere levensfase heeft bereikt, besloot ze haar energie in anderen te investeren. “Zo ben ik het vrijwilligerswerk ingerold en kwam ik bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei terecht. Het geeft mij enorm veel energie om te merken dat ik een bijdrage kan leveren aan het geluk van een ander. Meerwaarde bieden in iemands leven: dat vind ik het allermooiste.”

Els raadt het anderen dan ook aan om vrijwilliger te worden. “Als je het kunt, moet je het vooral doen. Ga de dingen doen die je echt leuk vindt, waar je energie van krijgt. Je moet geen vrijwilligerswerk gaan doen omdat een ander het wil, maar doe het voor jezelf. Zo lang ik het leuk vind, blijf ik het zeker doen!”

Terug