Hoe kunnen cliënten zich aanmelden voor begeleiding?

Als iemand met psychiatrische of psychosociale problemen ondersteuning zoekt in wonen, werken of leren, dan kan RIBW AVV daarbij helpen. Aanmelden voor begeleiding is snel geregeld.

Altijd een verwijzing nodig

Om begeleiding te krijgen van RIBW AVV is een geldige beschikking van de gemeente of een indicatie van het CIZ (Wlz) nodig. Pas als er een beschikking of indicatie is, kan het aanmeldformulier ingevuld en verstuurd worden.

Plaatsingsgesprek

Wij nemen contact op met de cliënt voor een plaatsingsgesprek, zodra we de beschikking of indicatie en het aanmeldformulier hebben ontvangen. Bij het gesprek zijn een medewerker van RIBW AVV en de regiomanager aanwezig. De cliënt bepaalt zelf wie hij voor het gesprek nog meer uitnodigt, zoals familie of verwijzer. Tijdens het gesprek komen de wensen en behoeften van de cliënt aan bod en de invulling van de begeleiding.

Overeenstemming over de begeleiding, en dan?

Tijdens het plaatsingsgesprek stemmen we met de cliënt af hoe de verwijzer wordt geïnformeerd over het vervolg. Op het moment dat de ondersteuning en begeleiding daadwerkelijk start, stellen we samen met de cliënt een persoonlijk plan op. Daarin leggen we alle persoonlijke doelen vast.

Wachttijden

  • Heeft de cliënt een indicatie voor beschermd wonen vanuit de Wmo? Dan streven wij ernaar om hem of haar binnen drie maanden te plaatsen op één van onze locaties.
  • Heeft de cliënt een indicatie voor beschermd wonen vanuit de Wlz en is hij of zij 'actief wachtend'? Dan organiseren wij binnen een week zorg thuis, en zorgen wij dat de cliënt binnen dertien weken geplaatst kunt worden op één van onze locaties.
  • Heeft de cliënt een indicatie voor beschermd wonen vanuit de Wlz en is hij of zij niet actief wachtend? Dan organiseren wij binnen zes weken een volledig zorgarrangement thuis, en streven wij naar een plaatsing binnen dertien weken op één van onze locaties.

Afhankelijk van de situatie kan de wachttijd ook langer zijn.

Vooroverleg altijd mogelijk

Wilt u meer informatie over de wachttijd in uw specifieke situatie? Of hebt u vragen of wilt u vrijblijvend advies of informatie over RIBW AVV? Wij staan u graag te woord en helpen u graag verder. Op werkdagen kunt u ons telefonisch bereiken via telefoonnummer 085 808 1344 of u kunt ons mailen via plaatsingen@ribwavv.nl

RIBW AVV werkt volgens de leveringsvoorwaarden van GGZ Nederland.