Proef de sfeer

Koen: 'Je kan het verschil maken'

Met zijn achtergrond in de zorg kon Koen direct aan de slag bij RIBW Arnhem Veluwe & Vallei. Nu werkt hij als Begeleider bij ouderen met een psychische kwetsbaarheid. Daar heeft hij nooit spijt van gehad. 'Als ik wegga zie ik dat ze wat vrolijker zijn. Of wat meer vertrouwen hebben dat ze hun leven weer op de rit krijgen. Je kunt echt iemand helpen.'

'Voor ik bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei kwam, werkte ik op een groep met mensen met een verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Dat vond ik op een gegeven moment niet meer zo leuk maar het werken in de zorg vond ik nog steeds wel heel leuk. Toen ben ik rond gaan kijken en een collega vond ambulant werken wel iets voor mij. Zo kwam ik bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei uit. Ik kon aan de slag als begeleider bij Huize Kohlmann in Arnhem Centrum, waar ouderen wonen met een psychische kwetsbaarheid. Ik heb even getwijfeld maar juist omdat ik nog niet bekend was met die doelgroep leek het mij een uitdaging.

Naast de cliënten die beschermd wonen in Huize Kohlmann, begeleid ik een groep cliënten die zelfstandig wonen in Arnhem. Dat zijn niet perse ouderen. Ik voer gesprekken met hen waarin we doelgericht acties oppakken die bijdragen aan hun herstel en hun zelfredzaamheid.

In de zorg werken vind ik heel leuk omdat ik een verschil kan maken voor mensen. Als ik wegga zie ik dat ze wat vrolijker zijn of er vertrouwen in hebben dat ze hun leven weer op de rit krijgen. Je kunt echt iemand helpen. Het zijn geen doorsnee situaties waar ik mee te maken krijg maar ik ga daar zo normaal mogelijk mee om. Ik geniet ook echt van de verhalen die cliënten mij vertellen. Over waar ze geboren zijn en over hun verleden. Dat verrijkt mij.

Bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei krijg ik veel faciliteiten om mijn werk goed te kunnen doen. Ik heb een laptop en een telefoon en we maken samen met het team onze werkroosters. Dat vraagt wel meer verantwoordelijkheid om alles goed te plannen.

Eerder stond ik altijd op een groep en dus had ik nog geen ervaring als ambulant begeleider. Door deze baan ben ik echt gegroeid op professioneel en persoonlijk vlak. Als je je ervoor openstelt, ben je nooit uitgeleerd. Ik ben trots op mezelf dat ik de uitdaging ben aangegaan!'

Terug

Bij ons werken?

Via de onderstaande knop kom je bij onze laatste vacatures.

Vacatures