Proef de sfeer

Floortje: 'Stappen zetten als medewerker én cliënt'

Werken in de zorgsector is voor Floortje altijd al een passie geweest. Met haar diploma Maatschappelijk Werk en Dienstverlening op zak maakte ze de overstap van klantadviseur naar medewerker begeleiding bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei. 'Je ziet mensen van dichtbij écht stappen zetten. Dat vind ik mooi om te zien.'

'Het werken bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei vind ik super. Het is heel afwisselend werk en het vraagt veel verantwoordelijkheid. Zo roosteren mijn collega’s en ik onze eigen diensten in. Je hebt dus verantwoordelijkheid voor je eigen uren. Daarnaast draai ik slaapdiensten en werk ik graag in het weekend. Voor mij is dit een bewuste keuze. Mijn vriend werkt in de horeca en werkt ook vaak de weekenden. Dan zijn we maandag en dinsdag vrij.

De cliënten waarmee ik werk hebben heel wisselende problematieken. Belangrijk in mijn werk is dat je snel kan schakelen, empathisch bent maar ook dat je grenzen kan trekken. De laatste tijd hoor je veel dat werken in de zorg erg zwaar is. Deze mening deel ik minder. Ik kan mijn werk en privé goed gescheiden houden wat maakt dat ik voldoende energie heb om mijn werk goed te doen.

Meestal begin ik mijn dag met rapportages lezen van de voorgaande dag en kijk ik in de zorgagenda. Vaak starten we met een medicatieronde. Ik werk de zorglijst af tot de middag. Om 13:00 uur komt een collega. Die neemt de zorglijst over en ik ga verder met mijn individuele afspraken. Zo doe ik bij een cliënt bijvoorbeeld een huiskamertraining. Tijdens die training leren cliënten om voor zichzelf en hun huis te zorgen. Van de was doen tot een uitje plannen.

Naast mijn werk volg ik veel trainingen en cursussen. Sommige zijn verplicht, zoals BHV en SRH (onze werkmethode). Ook zijn er veel cursussen die niet verplicht zijn maar wel goed aansluiten bij het werk. Zoals fysieke weerbaarheid. Het leuke vind ik dat de cursussen en trainingen passen bij wat ik doe en ze geven meerwaarde bij het contact met cliënten. Hierdoor merk ik dat RIBW Arnhem & Veluwe Vallei staat voor haar medewerkers maar ook voor haar cliënten.'

Terug

Bij ons werken?

Via de onderstaande knop kom je bij onze laatste vacatures.

Vacatures