Proef de sfeer

'Heerlijk om met cliënten te babbelen'

Een lekkende kraan repareren, een slot maken of een bewegingssensor monteren. Fehim Gegic draait er zijn hand niet voor om. Al tien jaar is hij een bekend gezicht voor  cliënten die wonen bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei.

“Ik heb twee rechterhanden én mensenkennis. Eigenschappen die goed van pas komen in mijn werk als onderhoudsmedewerker”, zegt Fehim. “Ik kom veel bij cliënten thuis en vind het heerlijk om met hen te babbelen. Ik benader iedereen met respect, niemand vraagt immers om problemen. Dat weet ik zelf maar al te goed.”

Talent
Fehim vluchtte ruim twintig jaar geleden met zijn vrouw en dochter voor de oorlog in Joegoslavië. De nare herinneringen nam hij echter mee. Een behandeltraject in de ggz bracht hem weer in balans. “Ik ben dolblij met de hulp die ik heb gehad en wilde zelf ook iets betekenen voor mensen. Mijn begeleider bij RIBW AVV zag mijn talent en regelde dat ik vrijwilligerswerk kon doen als klusjesman. Dat is later mijn baan geworden.”

Vertrouwensband
Bijna dagelijks komt Fehim op woonlocaties in Wolfheze, Arnhem en Ede. “Met veel cliënten heb ik een vertrouwensband opgebouwd, dat raakt me. Ik ben blij dat ik op mijn eigen manier iets voor hen kan doen.” 

Terug

Onderhoudsmedewerker Fehim - RIBW Arnhem & Veluwe Vallei