Proef de sfeer

Ernst: 'Veel doorgroeimogelijkheden' 

'Ik werk inmiddels ruim een jaar als begeleider. Daarvoor werkte ik al een aantal jaar als medewerker begeleiding en daarvóór was ik stagiair bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei. Ik loop dus al een tijdje rond. Voordat ik bij RIBW ging werken heb ik de opleiding Sportkunde afgerond. Ik werkte destijds bij een sportschool in Arnhem. Hier ontmoette ik een cliënt van RIBW. Ik leerde hem kennen en mede dankzij hem ben ik hier als stagiair begonnen. 

Het leukst aan mijn werk vind ik de unieke doelgroep. Met uiteenlopende problematiek en veel afwisseling. Ik vind het leuk om samen stappen te zetten. Zo kijk ik met cliënten hoe zij bijvoorbeeld kunnen afvallen. Samen creëren we een gezonde leefstijl. Wat vervolgens bijdraagt aan een goede (psychische) gezondheid. Steeds meer onderzoeken bevestigen dit. 

Mijn werk brengt veel uitdagingen met zich mee. Het geeft voldoening als cliënten zelf met doelen komen en deze uiteindelijk behalen. Ook is het werk per situatie verschillend. Bij de ene cliënt is het al fijn als hij stabiel blijft, terwijl ik bij een andere cliënt pas tevreden ben als zijn begeleiding uiteindelijk wordt afgerond. Ik ben tenslotte maar een passant in het leven van een cliënt. Een steuntje in de rug wanneer het minder gaat. Daarna kunnen zij zelf weer verder. 

In vergelijking met vrienden die in de zorg werken, merk ik dat ik veel mogelijkheden heb om mezelf te ontwikkelen en door te groeien. Het is fijn dat alles rondom ons werk goed gefaciliteerd is. Dat maakt het werk zelf makkelijker.'

Terug

Een jongeman voor een oranje achtergrond met zijn handen in zijn zij