Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Familievertrouwenspersoon

Als naaste van iemand met een psychische kwetsbaarheid kun je steun krijgen van een familievertrouwenspersoon. Bijvoorbeeld als je vragen of een klacht hebt over de begeleiding. Of als er sprake is van een crisismaatregel of zorgmachtiging.

Twee vrouwen zitten aan een tafel en lachen terwijl ze met elkaar in gesprek zijn. Op de tafel liggen een open tijdschrift en glazen.

Wanneer kun je steun vragen?

De familievertrouwenspersoon geeft jou als naaste informatie, denkt met je mee en adviseert. Ook kan de vertrouwenspersoon helpen bij een klachtenprocedure. De vertrouwenspersoon:

  • Zet samen met jou de knelpunten in de zorg en mogelijke oplossingen op een rij;
  • Geeft informatie over waar zorg te krijgen is, hoe de zorg werkt en wat jouw rol als naaste is;
  • Adviseert over hoe jij kan bijdragen aan het herstel en de continuïteit van de zorg;
  • Informeert en ondersteunt bij een crisismaatregel of zorgmachtiging;
  • Ondersteunt in het contact met hulpverleners en behandelaren;
  • Bemiddelt als je het niet eens bent met de begeleiding;
  • Ondersteunt bij het indienen van een klacht.

Geen verwijzing nodig

Je kunt altijd een beroep doen op de familievertrouwenspersoon. Je hebt geen verwijzing nodig. Je hebt ook geen toestemming nodig van jouw naaste die in begeleiding is of de begeleider. De dienstverlening is gratis. En je kunt een afspraak maken op een plek die jij prettig vindt.

Vertrouwelijk

Alles wat je de familievertrouwenspersoon vertelt, is en blijft vertrouwelijk. Zonder jouw toestemming wordt geen informatie verstrekt aan anderen, ook niet aan je naaste of de begeleider.

Contact met de familievertrouwenspersoon

Ymke Peters
Telefoon: 06-30 32 99 59
E-mail: ymkepeters@adviespuntzorgbelang.nl