Voorbereidingen coronavaccinatie gestart

Wie worden gevaccineerd
Wij vallen onder de groep 'intramurale GGZ-cliënten en hun zorgmedewerkers'. Deze groep wordt volgens de ‘roadmap’ van de overheid in februari/maart gevaccineerd. Of dit gehaald wordt, hangt af van een aantal factoren: de goedkeuring van de vaccins, de levering en de distributie. Wij houden dit natuurlijk nauwlettend in de gaten en zijn al voorbereidingen aan het treffen om de vaccinatie bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei soepel te laten verlopen. We hebben een team samengesteld dat alles in goede banen gaat leiden. Zij gaan de komende weken aan de slag met het uitwerken van verschillende scenario's. Die gaan bijvoorbeeld over wie er gevaccineerd gaan worden, waar dat gaat gebeuren en wie de prik gaat zetten. We hebben nog niet alle informatie, maar alles zal de komende weken steeds duidelijker worden.

Beschermd wonen-cliënten
Niet alle cliënten komen in aanmerking voor de vaccinatie in deze ronde. Het gaat alleen om de cliënten die in een beschermd wonen-locatie wonen. Het zou kunnen dat beschermd wonen-cliënten van 60 jaar en ouder een ander vaccin krijgen dan de jongere cliënten. Maar dat weten we nog niet.

Medewerkers
Ook onze medewerkers worden gevaccineerd. Niet allemaal: het gaat om de medewerkers die op beschermd wonen-locaties komen. 

Zodra we meer weten over wanneer het vaccineren start en wat de planning precies zal zijn, dan kunt u dat op onze website lezen. Heeft u in de tussentijd vragen over het coronavaccin, dan kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid.