Meedoen in Arnhem Zuid

Op zaterdag 14 november van 12 tot 17 uur vindt een participatiemarkt in Arnhem Zuid plaats. De markt, een initiatief van RIBW AVV, brengt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dichter bij het lokale aanbod. Ongeveer 30 aanbieders van zorg, welzijn, geïndiceerde dagbesteding en (vrijwilligers)werk presenteren zichzelf. De dag is voor alle inwoners van Arnhem Zuid die graag hun afstand tot de arbeidsmarkt willen overbruggen.

Meedoen in de maatschappij door (vrijwilligers)werk, geïndiceerde dagbesteding of scholing. Dat zorgt voor kracht en zelfvertrouwen. Daarom is RIBW AVV sterk gefocust op het stimuleren van participatie. Dat doet RIBW AVV enerzijds door cliënten individueel te ondersteunen bij hun wensen en mogelijkheden en anderzijds door het samenbrengen van het eigen netwerk van relevante organisaties. Dit jaar gebeurt dat onder andere met een participatiemarkt in Arnhem Zuid. Een evenement dat geheel in het teken staat van beleving, ontmoeting en inspiratie.

De markt

RIBW AVV heeft de markt georganiseerd samen met VIA/Rijnstad en Rijn IJssel Zorg. Op de markt zijn organisaties vertegenwoordigd als Stichting Jutte van der Voorst, Philadelphia, de Academie voor Zelfstandigheid en de wijkteams in Arnhem Zuid. Er zijn informatiestands en workshops.

De participatiemarkt vindt plaats in het gebouw van Rijn IJssel, Kronenburgersingel 16 in Arnhem. Om 12 uur vindt de officiële opening plaats. Toegang is gratis.

Stimulans 

In juni van dit jaar gaf RIBW AVV de jaarlijkse participatievoucher uit, een instrument dat de zelfredzaamheid en de eigen regie van cliënten bevordert. De voucher stimuleert het zoeken naar en deelnemen aan (vrijwilligers)werk, geïndiceerde dagbesteding of scholing.

RIBW Arnhem & Veluwe Vallei (RIBW AVV) begeleidt mensen met psychiatrische of psychosociale problemen bij het wonen, werken en leven. In beschermende woonvormen of bij de cliënt thuis bieden we integrale ondersteuning op alle levensgebieden waaronder wonen, participatie, financiën en sociale contacten. We werken vanuit meerdere wijken in Arnhem en omliggende gemeenten en zijn daarom altijd in de buurt. Onze aanpak is gericht op het versterken van de zelfredzaamheid en regie van cliënten, zodat ze weer kunnen meedoen in de maatschappij.