Kunstportaal sluit haar deuren

De afgelopen jaren is helaas gebleken dat Kunstportaal, waar cliënten door middel van kunst werken aan herstel, te verliesgevend is. Ondanks inspanningen van onze kant en die van onze samenwerkingspartners en financiers is het niet meer mogelijk om deze zorgverlening, op verantwoorde wijze, vorm te geven. Daarom hebben we met pijn in ons hart de knoop door moeten hakken om Kunstportaal eind van dit jaar te sluiten.

Wat is Kunstportaal?
Kunstportaal is in 2011 gestart met het idee om de talenten van cliënten te ontwikkelen met behulp van kunst. Kunstportaal is voor mensen die in aanraking zijn gekomen met de GGZ en/of niet aangeboren hersenletsel (NAH) hebben. De visie van Kunstportaal is “herstel door middel van kunst”. 

Sluiting Kunstportaal eind 2021
De financiering van bijzondere vormen van begeleiding staat al langer onder druk. De afgelopen jaren hebben we verschillende scenario’s onderzocht, met onder meer de gemeente Arnhem, om Kunstportaal open te houden. We hebben gekeken naar de bezetting in de groepen en naar het verbreden van de cliëntengroep. Ook is in de afgelopen jaren intensief gesproken met andere partners om het samen te doen of om Kunstportaal bij hen onder te brengen. Dat heeft helaas niet geresulteerd in een passende oplossing.

Wij betreuren het dat de deuren van Kunstportaal gaan sluiten. Voor de betrokken cliënten doen wij onze uiterste best om samen met onze partners een alternatieve plek te vinden.