Inloop Participatie Punt Rhenen officieel geopend

Vrijdag 7 oktober opende wethouder Simone Veldboer 't Trefpunt als Inloop Participatie Punt. Daarbij werken een aantal instellingen binnen het sociaal domein samen om Rhenenaren, die daar behoefte aan hebben in een informele omgeving te kunnen helpen.

De samenwerkende instellingen, waaronder RIBW AVV, Vitras, Zideris, De Tollekamp, Ondernemers voor Jongeren (OVJ), De Bibliotheek Zuid Oost Utrecht (ZOUT), Caffè Caro en de Gemeente Rhenen streven er naar om gevraagde hulp of gewoon een simpel contact dichter bij de burger te brengen. Carolien van Ginkel van Caffè Caro hierover: "Het moet een ontmoetingsplek zijn voor mensen, die niet helemaal lekker in hun vel zitten en die op een of andere manier contact zoeken voor hulp. Dat kan zijn omdat je eenzaam bent, maar ook omdat je fysieke of geestelijke hulp nodig hebt. Bij een Inloopparticipatiepunt vind je dan mensen die kunnen helpen of in ieder geval weten bij wie je moet zijn om geholpen te worden".

Wethouder Simone Veldboer sprak in haar openingswoord dank uit aan de instellingen voor hun goede samenwerking. "Het initiatief lag vooral bij de instellingen, zij gaven de samenwerking vorm. De rol van de gemeente hierin is vooral een faciliterende en niet zozeer een initiërende."

Naast 't Trefpunt zijn of komen er ook andere inlooppunten zoals De Tollekamer bij woonzorgcentrum De Tollekamp, Het Bestegoed in Elst (U) en het Dorpshuis in Achterberg. "Allemaal 'buurthuisachtige' omgevingen, laagdrempelig en ook voorzien van de nodige contacten van instanties om adequaat hulp te verlenen waar nodig", aldus Van Ginkel.
De locatie bij 't Trefpunt is maar tijdelijk, kort geleden is een sloopvergunning aangevraagd. Veldboer: "Uiteraard zorgen wij er dan voor dat er een andere locatie beschikbaar komt, als 't Trefpunt niet meer beschikbaar zich.
Zaterdag 5 november is er van 14.00 tot 17.00 uur een open dag, waarbij alle partners van Inloop Participatie Punt zich presenteren op een overdekte markt.

Meer informatie over deze middag of over het Inloop Participatie Punt kunt u vragen via een e-mailbericht aan inloopparticipatiepunt@gmail.nl.

Bron: Rhenense Betuwse Courant, door Wim Lauffer, 11 oktober 2016