Samantha

“De afwisseling van werkzaamheden is erg fijn:geen enkele dag is hetzelfde”

Ik werk al bijna vijftien jaar in de zorg. Eerst in de thuiszorg en als persoonlijk begeleider en vanaf 2012 werk ik bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei. Ik begon als gastvrouw maar werk sinds een jaar als medewerker begeleiding. Deze stap vond ik heel fijn: ik ben veel meer bezig met het ondersteunen van cliënten.

Wat ik het leukste vind aan mijn werk? Dat is een moeilijke vraag. Ik heb het erg naar mijn zin hier. Ik vind de afwisseling van werkzaamheden erg fijn: geen enkele dag is hetzelfde. Daarnaast maakt de diversiteit in psychische kwetsbaarheden en leeftijd mijn werk uitdagend.

Ik begeleid cliënten die beschermd wonen. Wanneer ik tijd over heb, ga ik daarom wel eens in de gemeenschappelijke ruimte koffie drinken. Cliënten schuiven dan vanzelf aan om een praatje te maken. Eerst komt één cliënt binnen en even later lopen steeds meer cliënten binnen. Uiteindelijk zitten we dan met een hele groep bij elkaar. In zo’n ongedwongen setting vertellen cliënten misschien nog wel het makkelijkst over hoe het met ze gaat of waar ze mee in hun hoofd zitten.

Het hoeven niet altijd grote dingen te zijn die een dag mooi maken. Vaak kan het bij een cliënt zitten en luisteren al heel helpend zijn. Ik pik uit zo’n gesprek bijvoorbeeld op hoe het met een cliënt gaat die dag en waar ik hem of haar het beste bij kan helpen.

Bij ons werken?

Via de onderstaande knop kom je bij onze laatste vacatures.

Vacatures