Mari

"Hier wordt uitgegaan van de kracht van cliënten."

Ik ben al tien jaar in dienst bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei. Ik werkte al in de zorg maar wilde iets anders. Via het vervangen van zwangerschapsverlof ben ik binnengekomen en gebleven. 

Ik ben ervaringsdeskundig begeleider. Omdat ik zelf ook te maken heb gehad met een psychische kwetsbaarheid, ben ik de GGZ-ervaringsdeskundige opleiding gaan doen. Ik vind het belangrijk dat ik mijn verhaal hier doe omdat het anderen hoop kan geven.

Na de opleiding ben ik veel meer mezelf, kan ik naast de cliënt staan. Soms vertel ik cliënten over mijn eigen situatie en dat schept een vertrouwensband. Dat doe ik alleen als het zinvol is en het mijn cliënt kan helpen. De meeste cliënten vinden dat heel prettig. 

RIBW Arnhem & Veluwe Vallei is een hele fijne organisatie. Je wordt heel gedegen opgeleid. Ik heb een cursus fysieke weerbaarheid gedaan bijvoorbeeld. Maar ook de manier waarop de slaapdiensten zijn geregeld vind ik heel professioneel. Daarnaast heeft mijn regiomanager mij de ruimte gegeven om door mijn eigen herstelproces heen te gaan en dat waardeer ik heel erg. 

Hier wordt uitgegaan van de kracht van cliënten. Er wordt niet gekeken naar wat je hebt maar naar waar de mogelijkheden liggen om je leven verder te brengen. Ik help cliënten te voorkomen dat ze in een crisis komen en ik vind het fijn om eraan bij te dragen dat mensen zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren.  

 

Bij ons werken?

Via de onderstaande knop kom je bij onze laatste vacatures.

Vacatures