Diana

“Samen werken aan doelen, hoe klein of groot ze ook zijn. Dat is het mooiste van mijn werk.”

Ik werk als gastvrouw bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei. Dat doe ik al bijna tien jaar. De afgelopen jaren hield ik me naast mijn taken als gastvrouw steeds meer bezig met het ondersteunen van begeleiding van cliënten. Dat vind ik leuk én geeft me uitdaging. Om al mijn tijd aan de begeleiding van cliënten te kunnen besteden, kreeg ik de mogelijkheid om bij te scholen en zo medewerker begeleiding te worden. Inmiddels volg ik één dag in de week de opleiding Maatschappelijke zorg niveau 4, Agogisch Medewerker GGZ.  

Tijdens mijn werk ondersteun ik vooral cliënten met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Dat past erg goed bij me: ik houd van structuur en ben van nature erg duidelijk. Eigenschappen die mensen met ASS prettig vinden. In de ondersteuning van cliënten handelde ik vaak vanuit ervaring en mijn eigen gevoel. Tijdens de opleiding leer ik om naast ervaring en gevoel ook mijn kennis in te zetten.

Nog niet zo lang geleden kwam de stof uit mijn opleiding goed van pas. Een cliënt heeft last van depressies en vindt het lastig om uit bed te komen en dingen buiten zijn kamer te ondernemen. Op school leerde ik hoe je iemand kunt ondersteunen op weg naar dagbesteding. Inmiddels heb ik het voor elkaar gekregen dat hij één keer per week meegaat om het kantoor schoon te maken. Hij komt nu weer regelmatig van zijn kamer. Dat vind ik het mooiste van mijn werk: samen met een cliënt werken aan zijn of haar doelen, hoe klein of groot ze ook zijn.

Bij ons werken?

Via de onderstaande knop kom je bij onze laatste vacatures.

Vacatures