Christine

"Ik geef cliënten altijd de ruimte om te bespreken wat er aan de hand is."

Sinds april 2018 ben ik in dienst bij de RIBW AVV als meewerkend begeleider. Ik ben afgestudeerd als HBO’er maatschappelijk werk en dienstverlening. Destijds solliciteerde ik als begeleider bij de RIBW AVV. Vanwege weinig werkervaring kreeg ik de functie medewerker begeleiding aangeboden. Ik zei meteen ja. De eerste weken waren intensief. Ik liep 4 weken mee waarin ik veel verschillende cliënten zag. Ik ging steeds meer zelfstandig werk doen en werd langzaam losgelaten op de werkvloer. 

Momenteel ben ik 32 uur per week werkzaam in een team dat mensen met een stoornis in het autistisch spectrum (ASS) begeleid. Werken met mensen met autisme vind ik een interessante uitdaging. Iedere dag werken we samen aan herstel en bekijk ik hoe ik de cliënt een stapje vooruit kan helpen.

Mijn dagdienst begint altijd om 8.30 uur bij dezelfde cliënt. Bij hem is het altijd een surprise hoe je dag begint: hij kan vrolijk zijn en grapjes maken dan kun je alles met hem bespreken en is er een ontspannen sfeer. Maar als er afgelopen week iets is gebeurd waardoor hij van slag is kan hij ook grensoverschrijdend gedrag vertonen. Het is daarom belangrijk om sterk in je schoenen te staan en je grenzen aan te geven. Ik geef hem altijd de ruimte om te bespreken wat er aan de hand is. Als hij zijn verhaal kan doen, merk ik dat de spanning zakt en hij zich minder eenzaam voelt. Samen denken we dan over zijn situatie na en gebruik ik zijn kwaliteiten en mogelijkheden om bepaalde zaken op te lossen. 

Ik ga met veel plezier naar mijn werk. Soms heb ook ik natuurlijk mindere dagen, maar als ik iets wil bespreken kan ik altijd bij collega’s terecht. Zij maken tijd vrij. Ook binnen ons team heerst openheid. Het maakt niet uit of je net nieuw bent, begeleider of meewerkend begeleider bent. Mede door deze fijne sfeer hoop ik dat ik over vijf jaar nog steeds bij RIBW werk, maar dan als begeleider. Voornamelijk met cliënten met autisme. Dit bevalt mij nog steeds goed, ondanks dat ik het spannend vond is dit de doelgroep waarmee ik wil blijven werken.

Bij ons werken?

Via de onderstaande knop kom je bij onze laatste vacatures.

Vacatures