Antoinette

"Snel aan kunnen sluiten bij een cliënt is belangrijk."

Ik ben begeleider van cliënten die zelfstandig of beschermd wonen. Daarnaast coach ik begeleiders in het werken volgens de systematische rehabilitatie (SRH-) methodiek en geef ik groepscoaching om mijn collega’s te ondersteunen in de begeleiding van cliënten.

Ik ben altijd zelfstandig ondernemer in de horeca geweest. Daar ben je ook in contact met mensen, maar ik wilde wat meer in het persoonlijke contact. Door omstandigheden van een familielid ben ik in aanraking gekomen met de zorg en hulpverlening. Toen we onze laatste horecazaak verkochten, ben ik in de thuiszorg gaan werken. Daar zag ik een RIBW-map liggen en toen ik ging googelen dacht ik: dit is iets voor mij! Dertien jaar geleden ben ik als gastvrouw binnen gekomen want ik had geen opleiding in de zorg. Via het MBO ben ik de HBO-opleiding Social Work gaan volgen waarvoor ik inmiddels ben geslaagd.

Vanaf dag één was ik al heel gemotiveerd. Dit werk moet je echt passen en als dat zo is, dan is het echt geweldig. Het leukste van het werk vind ik het contact met de cliënten en hen in hun kracht zetten. De resultaten die ik dan zie, geven mij een goed gevoel. Ik ben toegankelijk en sluit snel aan bij de ander. Ik houd mijzelf altijd voor dat iemand de ondersteuning hoort te krijgen zoals ik deze ook zou wensen voor mijn moeder, zus of kind. Het snel aan kunnen sluiten bij een cliënt is wat mij betreft de belangrijkste eigenschap die je moet bezitten als je wilt werken in de hulpverlening.