Over RIBW AVV

Medewerkers zijn de kracht van onze organisatie. Daarom investeren we in bevlogen en goed opgeleide medewerkers met de juiste kwaliteiten. Als werkgever bieden we een collegiale werkomgeving in een zelforganiserend team met volop mogelijkheden om zelfstandig te werken en jezelf te ontwikkelen.

Veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid
Bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei werken zo’n zeshonderd mensen. Onze cultuur is open en collegiaal. We werken met zelforganiserende teams. Dit is een manier van werken die teams meer eigenaarschap en verantwoordelijkheid geeft. Teams hebben binnen kaders de ruimte om in te spelen op lokale behoeften en ontwikkelingen. Dit betekent dat je heel zelfstandig werkt en samen met je collega’s verantwoordelijk bent voor het goed functioneren van jouw team. Jullie pakken bijvoorbeeld taken op op het gebied van teamontwikkeling, veiligheid en communicatie. Jij en je team worden daarbij ondersteund door een teamcoach. Door zelforganisatie kunnen we nog beter bijdragen aan het herstelproces van onze cliënten. Bovendien leidt het tot meer tevreden cliënten en medewerkers.

Methodisch werken
Bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei werken we methodisch. Dit betekent dat de begeleiding van cliënten een vastgesteld doel heeft en systematisch verloopt. Bekijk hieronder hoe wij dat doen.

Blijven leren, blijven ontwikkelen
Wij stellen hoge eisen aan het professioneel handelen van onze medewerkers en aan de kwaliteit van de begeleiding. We investeren in jouw deskundigheid met een uitgebreid aanbod van (bij)scholing en cursussen. Om je kennis en expertise actueel te houden, bieden wij verschillende mogelijkheden voor verdieping of specialisatie. Zo zorgen we ervoor dat je specialist bent en blijft in herstelondersteunende begeleiding.

Het succes van onze organisatie staat of valt met de competenties van onze medewerkers. Op basis van de kernwaarden van onze organisatie hebben we vier kerncompetenties voor al onze medewerkers opgesteld:

  • ben je klantgericht,
  • kun je samenwerken,
  • wil je jezelf ontwikkelen,
  • én ben je resultaatgericht?

Dan pas je bij ons!

Persoonlijke drijfveren vinden wij belangrijk
Bij de werving en selectie van nieuwe medewerkers kijken we – naast de vereiste opleiding – of jouw persoonlijke drijfveren en motivatie aansluiten bij onze organisatie. Omdat we met zelforganiserende teams werken, ontmoet je tijdens de sollicitatieprocedure meteen je nieuwe collega’s. Zij voeren namelijk ook een gesprek met je. Zo kun je goed beoordelen of je past binnen onze organisatie en het team waar je gesolliciteerd hebt. Het is ook mogelijk om tijdens de procedure een keer mee te lopen met het team.

Enthousiast geworden? Bekijk dan onze vacatures!

“De afwisseling van werkzaam-heden is erg fijn; geen dag is hetzelfde.“
Lees het verhaal van Samantha