Howie the Harp™

Wilt u uw eigen ervaringen inzetten om anderen te ondersteunen bij hun herstel? Dat kan door de opleiding Howie the Harp te volgen. Tijdens deze eenjarige opleiding wordt u opgeleid tot professioneel ervaringsdeskundige.

Anderen inspireren

Howie the Harp leidt mensen op die ervaring hebben als cliënt in de psychiatrie of verslavingszorg. Ook als u begeleiding hebt gehad van RIBW AVV kunt u de opleiding volgen. Bij Howie the Harp zet u uw eigen persoonlijke geschiedenis om in ervaringsdeskundigheid. 

Kom ik in aanmerking?

U kunt de opleiding volgen als u zelf cliënt bent of bent geweest. De opleiding is voor iedereen vanaf 18 jaar toegankelijk die gemotiveerd is en over voldoende zicht op het herstelproces beschikt. Om te bepalen of dat bij u het geval is, krijgt u een workshop en een selectiegesprek. De opleiding stelt geen eisen aan een vooropleiding. Aan de opleiding zijn wel kosten verbonden.

Het programma

Howie the Harp duurt één jaar en is opgedeeld in twee perioden. Het eerste half jaar draait om uw persoonlijke ontwikkeling en herstel. Daarnaast komen ook actuele theoretische kennis en de beroepsvaardigheden van een ervaringsdeskundige aan bod. Deze combinatie is bijzonder waardevol. In de tweede periode doet u onder begeleiding werkervaring op als ervaringsdeskundige. Aan het eind van de opleiding krijgt u een certificaat dat u erkent als professioneel ervaringsdeskundige.

Na de opleiding

Als ervaringsdeskundige kunt u aan de slag bij tal van organisaties in zorg en welzijn, maar ook bij andere organisaties en bedrijven. Iedereen met een certificaat kan solliciteren op vacatures voor ervaringsdeskundigen.

Aanmelden

Is Howie the Harp iets voor u? Kijk dan op www.howietheharp.nl. RIBW AVV verzorgt de opleiding in Arnhem, maar er is ook een opleidingscentrum in Rotterdam en Tilburg. Na uw aanmelding ontvangt u een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst. Vervolgens kunt u zelf beslissen of u wilt deelnemen aan de vervolgprocedure bestaande uit een workshop en selectiegesprek.

Meer informatie?

Kijk op www.howietheharp.nl of bij onze publicaties.