Activiteiten

RIBW AVV heeft een variabel aanbod van activerings- en participatiemogelijkheden. 

Aanbod bij RIBW AVV

Een greep uit de activiteiten die wij in onze regio's aan klanten aanbieden: 

Inloopruimte
In veel regio's is een inloopruimte, altijd in de buurt van het regiokantoor. U kunt er samen eten, mensen ontmoeten en ontspannen. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd, onder andere op het gebied van sport, spel, creativiteit, cultuur en natuur.

In de Weerd
Dit gebouw aan de Weerdjesstraat 168 te Arnhem inspireert mensen om actief mee te doen aan de Arnhemse samenleving en hun talentenaan in te zetten. Het lunchcafé Geniet in de Weerd biedt leerwerkplekken aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. In het lunchcafé bevindt zich ook een internetcafé.

Internetcafé
Onder andere in het lunchcafé van locatie In de Weerd staan ​​verschillende computers waar je kunt e-mailen, chatten, online kranten en tijdschriften lezen, online gamen, informatie zoeken van gewoon op internet surfen.

KUNSTportaal
KUNSTportaal is een activiteitencentrum in de Arnhemse wijk Presikhaaf waar alle activiteiten mogelijk zijn. Onder begeleiding kunt u in de verschillende ateliers op uw eigen niveau verschillende kunstdisciplines uitoefenen, zoals schilderen, beeldhouwen, mode ontwerpen of fotograferen. Ook is er een muziekatelier waar je kunt improviseren met verschillende instrumenten van luisteren naar muziek. Vindt u het leuk om te bakken of koken, dan kunt u aan de slag in het Eetcafé. Bij de Kunstuitleen kunt u helpen met de administratie. Een echte klusser van tuinliefhebber kan ook bij het KUNSTportaal terecht. Tot slot is er de mogelijkheid om te werken aan vaardigheden in de facilitaire dienstverlening. De meeste activiteiten hebben plaats op de begane grond. Op de bovenverdieping huren Arnhemse kunstenaars een atelier van SLAK. Deze workshops geven ook regelmatig workshops. Het KUNSTportaal vindt u aan de Scheldestraat 24 in Arnhem. Meer informatie:www.kunstportaal.nl .

Ons Huis
In activiteitencentrum Ons Huis in Wageningen kunt u experimenteren en ervaring opdoen met diverse creatieve materialen en technieken. U kunt op de computer werken en meedoen met groepsactiviteiten zoals darten en het spelen van bordspellen. Het activiteitencentrum is geopend op maandagmiddag, woensdagmiddag, donderdagmiddag en vrijdagochtend. Er is een activiteitenbegeleider aanwezig.

Vogelnest
Het Vogelnest is de activiteitenruimte van locatie Wolfheze. U kunt hier terecht voor individuele activiteiten en groepsactiviteiten. Er vinden elkaars activiteiten, zoals sport, gespreksgroepen en andere gratis activiteiten.