Hoe kunnen cliënten zich aanmelden voor begeleiding?

Als iemand met psychiatrische of psychosociale problemen ondersteuning zoekt in wonen, werken of leren, dan kan RIBW AVV daarbij helpen. Aanmelden voor begeleiding is snel geregeld.

Altijd een verwijzing nodig

Om begeleiding te krijgen van RIBW AVV is een geldige beschikking van de gemeente of indicatie van het CIZ (Wlz) nodig. Het kan zijn dat de cliënt hierbij uw hulp vraagt. Pas als er een beschikking of indicatie is, kan het aanmeldformulier worden ingevuld en verstuurd.

Plaatsingsgesprek in de regio van voorkeur

Wij nemen contact op met de cliënt voor een plaatsingsgesprek, zodra we de beschikking of indicatie en het aanmeldformulier hebben ontvangen. Dit gesprek vindt plaats in de regio die de cliënt heeft gekozen. Bij het gesprek zijn een medewerker van RIBW AVV en de regiomanager aanwezig. De cliënt bepaalt zelf wie hij voor het gesprek nog meer uitnodigt, zoals familie of verwijzer. Tijdens het gesprek komen de wensen en behoeften van de cliënt aan bod en de invulling van de begeleiding.

Overeenstemming over de begeleiding, en dan?

Tijdens het plaatsingsgesprek stemmen we met de cliënt af hoe de verwijzer wordt geïnformeerd over het vervolg. Op het moment dat de ondersteuning en begeleiding daadwerkelijk start, stellen we samen met de cliënt een persoonlijk plan op. Daarin leggen we alle persoonlijke doelen vast.

Vooroverleg altijd mogelijk

Hebt u vragen of wilt u advies of informatie over RIBW AVV? Dan kunt u bij ons terecht. Op werkdagen kunt u ons bereiken via telefoonnummer 085 808 1344 of u kunt ons mailen via plaatsingen@ribwavv.nl

RIBW AVV werkt volgens de leveringsvoorwaarden van GGZ Nederland.