Veelgestelde vragen

Regelmatig ontvangen we vragen over werken bij RIBW AVV. De meest gestelde vragen hebben we voor je op een rij gezet. Geen antwoord gevonden op je vraag? Neem dan contact op met de afdeling P&O van RIBW AVV.

Wat houdt de functie van begeleider en medewerker begeleiding in?

Als begeleider bij RIBW AVV begeleid je cliënten met een psychiatrische achtergrond of ernstige psychosociale problemen bij het leven, wonen en werken. Je werkt zelfstandig en begeleidt cliënten die:

  • zelfstandig wonen (ambulante begeleiding) of
  • beschermd wonen.

Als persoonlijk begeleider stel je samen met je cliënt een persoonlijk plan op. Je begeleidt de cliënt bij de uitvoering van het plan, maar je laat de regie bij de cliënt. Een medewerker begeleiding ondersteunt cliënten aan de hand van dit plan en werkt daarbij nauw samen met de persoonlijk begeleider.

Over welke kwaliteiten beschikt een medewerker van RIBW AVV? 

De kerncompetenties waar een medewerker van RIBW AVV aan moet voldoen zijn:

  • Klantgerichtheid
  • Samenwerken
  • Zelfontwikkeling
  • Resultaatgerichtheid

Daarnaast is het afhankelijk van de functie over welke kwaliteiten een begeleider moet beschikken.

Welke opleiding en werkervaring is relevant voor het werken bij RIBW AVV?

Om als begeleider bij RIBW AVV aan de slag te kunnen, is een afgeronde hbo-opleiding vereist (bijvoorbeeld MWD, SPH, verpleegkunde of vergelijkbaar). Daarnaast beschik je over kennis van of affiniteit met de psychiatrie of een aanverwante sector. Ervaring met ambulant werken is een pre. Ben je niet in het bezit van een relevante afgeronde opleiding? Dan heeft het geen zin om te solliciteren.

Zijn er BBL-opleidingsplaatsen binnen RIBW AVV?

Voor externe kandidaten zijn er geen BBL-opleidingsplaatsen binnen RIBW AVV. Wel zijn er stageplaatsen beschikbaar voor bijvoorbeeld derdejaarsstudenten MWD, SPH of vergelijkbaar. Op onze website publiceren wij openstaande vacatures voor stageplekken. 

Welke vergoeding geldt er voor stagiaires?

Een stagiair(e) ontvangt bij RIBW AVV een vergoeding conform de CAO GGZ.

Mijn woonplaats ligt verder dan een halfuur reizen van de locatie. Kan ik dan wel solliciteren?

Als begeleider heb je bereikbaarheidsdiensten. Tijdens deze diensten moet je binnen een halfuur op de locatie aanwezig kunnen zijn. Dit kan ook vanaf een logeeradres zijn. Je kunt dus gewoon solliciteren bij RIBW AVV, mits je ervoor kunt zorgen dat je binnen een halfuur aanwezig kunt zijn op de locatie waar je bereikbaarheidsdienst hebt.

Hoe ziet mijn rooster eruit?

Elk team maakt een eigen rooster en is hiervoor gezamenlijk verantwoordelijk. Bij het maken van de roosters staat de zorgvraag voorop. Daarnaast houden we zo veel mogelijk rekening met de persoonlijke voorkeuren van de teamleden. De diensten zijn tijdig bekend, zodat je ruim van tevoren weet wat je werktijden zijn. RIBW AVV werkt met onregelmatige diensten. Dit kan betekenen dat je ook in de avonduren en weekenden werkt. Op enkele locaties draai je slaapdiensten.

Welke cao hanteert RIBW AVV?

RIBW AVV hanteert de CAO GGZ. Naast de primaire arbeidsvoorwaarden bieden wij jou het Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (onze secundaire arbeidsvoorwaarden). Zo is er een fietsregeling, kun je vakantie-uren kopen en verkopen en bestaat er een regeling levensfasebudget (LFB).

Hoe kan ik laten weten dat ik geïnteresseerd ben in een functie bij RIBW AVV?

Op onze website publiceren wij alle vacatures. Via het sollicitatieformulier onderaan de vacature kun je eenvoudig solliciteren.

Wanneer krijg ik bericht op mijn sollicitatie?

Ons streven is om je binnen twee weken na de sluitingsdatum van een vacature een reactie te geven.