Ontmoet Jessica

begeleider en SRH-coach

 

"Wij gaan uit van iemands kracht"

"In onze specialistische begeleiding is het herstelproces van de cliënt leidend en niet zijn of haar probleem of aandoening. De focus ligt op alle levensgebieden. Als begeleider bespreek ik deze samen met de cliënt. Wat speelt er, wat is jouw verhaal, wat zou je graag willen veranderen en hoe wil je dat bereiken?"

In beweging
"Cliënten vinden het vaak moeilijk om in beweging te komen. Het inspireren van cliënten is elke keer opnieuw een ontdekkingstocht. Mijn manier is een gesprek voeren over hun dagelijks leven, van mens tot mens. Daarbij deel ik dingen uit mijn eigen leven en laat ik mijn kwetsbaarheid zien. Dat geeft cliënten meer perspectief. Jezelf laten zien komt “echt” over en dat vinden cliënten heel belangrijk. Cliënten putten hoop uit mijn persoonlijke verhalen. Ik laat ze zien: al is je situatie nog zo moeilijk, er is altijd uitzicht op verbetering. Tijdens de opbouw van een relatie met de cliënt ontstaat beweging. Vaak weten mensen niet eens welke talenten en mogelijkheden ze hebben. Er gebeurt iets moois in hun zelfbeeld: hoe zelfverzekerder ze worden, hoe meer ze de regie over hun eigen leven gaan nemen."

Meerwaarde
"De meerwaarde van een herstelondersteunend begeleider is dat wij mensen helpen ontdekken wat hun kracht en mogelijkheden zijn. Wij helpen cliënten om hun plek in de samenleving weer in te nemen, ondanks de stigma’s die er heersen over hun psychische kwetsbaarheid. We kijken met de cliënt naar alles wat mogelijk en wenselijk is qua participatie in de samenleving. Ons motto is: je hebt een kwetsbaarheid, maar we gaan uit van je kracht."

SRH-coach
"SRH-coach is een functie waar je als begeleider in aanmerking voor kunt komen als je minimaal een jaar ervaring hebt. Dan word je intern opgeleid. De rol van coach past goed bij mij, ik ben er dolgelukkig mee. Ik coach teams op SRH-methodiek. Alle medewerkers van RIBW AVV krijgen een basistraining, waar je in de praktijk mee aan de slag gaat. Die algemene kennis is niet voldoende, coaching is helpend om de methodiek echt in de vingers te krijgen. De teams hebben deze coaching gemiddeld eens per maand op hun agenda staan. Zo blijven we leren, dat wordt in deze organisatie heel belangrijk gevonden!"

Mijn droom
"Ik geloof dat er voor iedereen kwaliteit van leven mogelijk is. De weg ernaartoe is soms moeilijk en ingewikkeld en daar ondersteunen wij bij. Veel cliënten zijn aan het overleven. Mijn droom
is om ze weer tot leven te zien komen."